donderdag 25 maart 2010

Bandstand Busking


Bandstand Busking is een Londens project dat echt super is. Zoals de naam het al zegt is hun grote bezigheid het opzetten van kleine optredens in ongebruikte muziektenten ("bandstands") over de hele stad.


Dit project doet me denken aan sites zoals La Blogotheque, Black Cab Sessions, If You Make It, etc. hoewel het grote verschil ligt in het feit dat Bandstand Busking zich vooral interesseert voor het organiseren van optredens. Blogotheque profileert zijn artiesten soms op kleinschalige, persoonlijke plaatsen (De Bon Iver editie ziet er geweldig uit), maar meestal is dat niet zo. Bij Bandstand Busking worden we allemaal uitgenodigd om van de muziek te genieten, die tegelijkertijd wordt opgenomen om later op de website geplaatst te worden.

En eerlijk, de sfeer is geweldig. Iedereen is stil, hoewel je soms (....of misschien meestal) je camerageklik kan horen...en de locaties zijn geweldig. Ik ben dol op bandstands.



Bands die in deze serie hebben gespeeld zijn Asobi Seksu, First Aid Kit, Of Montreal, Slow Club en vele anderen.

In het kort, als je ooit naar Londen gaat en er is een Bandstand Busking optreden, twijfel niet en GA, want het is werkelijk een geweldige ervaring.

Hier is een "onofficieel" filmpje (ze hebben dit optreden nog niet op hun site gezet) van het The Twilight Sad optreden, 1 November 2009 op Northhampton Square. Het was heel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten