maandag 15 maart 2010

Rough Trade


Hallo! Zie hier Rough Trade:



Deze winkel (en platenlabel) is een MUST voor muziekliefhebbers. Zoals je al in de foto's kan zien hebben ze een uitgebreide selectie vinyl, gesorteerd op genre. Er staat ook een platenspelertoonbank in de winkel voor het geval je wil luisteren naar platen voor je ze koopt. Maar daar houdt het niet op. Er is ook een klein café bij de ingang met wat stoelen en tafels (en een Pacman spel) waar je koffie en ander eten en drinken kan kopen.

Diegenen onder jullie die niet zo'n fan zijn van vinyl kunnen altijd op de grote cd afdeling terecht.


Een ander interessant aspect van de winkel is dat ze ook "instores" houden, kleine gratis optredens waar bands meestal nummers van hun nieuwste platen komen spelen. Er treden soms grote namen op: in Mei 2007 speelde Lucero enkele nummers en iets recenter, in December 2009 speelde Yo la Tengo er ook. Er is beperkte capaciteit, dus in sommige gevallen is het slim om van tevoren een polsbandje af te halen (je kan op hun website zien wanneer deze te krijgen zijn) of een plaat van de artiest in kwestie in de winkel zelf te kopen (deze komen meestal met twee gratis polsbandjes). Als er nog plaats is nadat de polsbandjes vergeven zijn is het wie het eerst komt wie het eerst maalt en mag je in de rij staan.
Hier is een foto van een instore van First Aid Kit een paar weken terug:


Er is ook een tof fotohok waar je pasfoto's met een Rough Trade logo kan laten maken. Het is een van de weinige waar je nog vier verschillende foto's krijgt. De achtergrond is zwart en het logo van de winkel staat in de linkerbovenhoek (links? rechts? ik weet het niet meer zeker), maar jammergenoeg kost het wel 3 pond. Je moet voor drie pond een muntje kopen bij de kassa en deze in de automaat gooien wanneer je in het hok zit. Ik kan jullie streng aanbevelen de instructies te lezen voor je het muntje erin duwt (ja, ik had dit dus niet gedaan, ik ben superslim), want als je dit niet doet zal je gebombardeerd worden met een stuk of 40 flitsen met als resultaat 4 foto's van jezelf met een raar gezicht. Hoewel dit  misschien wel precies is wat je hebben wil, wie weet!


De winkel die je in de foto's ziet is degene die je in East London (Liverpool Street om precies te zijn) kan vinden. Er is een andere winkel in het westen in Notting Hill, maar daar ben ik (nog) niet geweest. Daarnaast is deze Rough Trade direct naast Brick Lane, een geweldige straat, dus je kan daar rondlopen en allemaal leuke kleine boetiekjes en tweedehands winkels vinden.

Je kan op deze link meer informatie over de winkel vinden


Dat was het wel zo'n beetje! Hopelijk vinden jullie het er leuk, ik vind het in ieder geval fantastisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten