zaterdag 29 mei 2010

Koenig Books

Lieve vrienden van het wereldwijde web, vandaag is een winderige dag en ik zit thuis te luisteren naar Seven Swans van Sufjan Stevens. Niet slecht!

Vandaag zal ik het hebben over een fijne boekenwinkel in Charing Cross Road, een straat in het centrum die gevuld is met interessante boekenwinkels. Hij heet "Koenig Books" (de link is helaas enkel in het Duits, bah) en je kan hem vinden op 80 Charing Cross Road. Het dichtsbijzijnde metrostation is Leicester Square (dus je kan bijvoorbeeld een middagje door boeken bladeren nadat je gelunchd hebt bij Tokyo Diner...).


De winkel die je op de foto ziet bevindt zich bij Charing Cross, maar er is nog een andere, de eerste winkel die opende in de Serpentine Gallery (hoewel ik daar nog niet eerder geweest ben). Het dichtsbijzijnde metrostation van die winkel is Lancaster Gate of South Kensington (waar je ook alle geweldige musea kan vinden, zoals het NHM, waar ik het in de toekomst nog over zal hebben).

Deze winkel specialiseert zich in kunst, design, architectuur en fotografie, dus als je op zoek bent naar literatuur kan je beter naar een van de tweedehands boekenwinkels gaan die je een paar meter verderop kan vinden (ik zal het later ook over deze winkels hebben). Hoe dan ook, het is best een toffe winkel en je zal er zeker een paar interessante dingen vinden. Het prijsniveau zal ik je vertellen wanneer ik weer eens terug ga, aangezien ik daar de vorige keer niet zo goed op gelet heb. Ik ben een gweldige gids, ik weet het.

Elliott notitie: prijzen zijn laag! Ik ga er geregeld heen en een groot deel van hun boeken zijn restopkoop (a la de Slegte maar dan alles nieuw), dus als je een specifiek designboek zoekt is dit de beste plek om deze nieuw te kopen. Nu Clara weer:



En dat was het wel zo'n beetje. Charing Cross en de omliggende gebieden zijn echt super, dus zorg ervoor dat je ze een bezoekje bied de volgende keer dat je in Londen bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten