vrijdag 4 juni 2010

French's Theatre Bookshop

Lieve vrienden: het is te heet in deze stad. Maar ik zit thuis kersen te eten en naar Uncle Tupelo te luisteren dus het is wel okee zo.

Vandaag ga ik het hebben over een andere fijne boekenwinkel: French's Theatre Bookshop, een boekenwinkel die zich specialiseert in toneelstukken (voornamelijk Engelse - de naam French komt van Samuel French, de tweede eigenaar van de boekenwinkel die deze in 1872 gekocht heeft) bevindt zich op 52 Fitzroy Street (niet te ver van Marylebone High Street waar de Daunt boekenwinkel is).


Je bent misschien niet geïnteresseerd in deze winkel aangezien ze voornamelijk toneelstukken verkopen, maar als je echt van literatuur houdt kan ik hem sterk aanbevelen. Tot voor kort was ik zelf nooit echt geïnteresseerd in toneel, maar dit jaar heb ik een les genaamd "Modern British Theatre After '56" gevolgd die ik geweldig vond, dus als je tijd hebt ga een kijkje nemen bij deze winkel.

Ze verkopen ook biografieen, gidsen en andere boeken over theater (alle aspecten, zoals podiumbouw, acteren, etc.) en ze hebben ook een paar romans.


In een NOTENDOP (hilarische uitdrukking moet ik zeggen), ik vind het erg leuk. En ze zijn er erg aardig en geven korting voor studenten.

Voor ik wegga zal ik je een lijstje van toneelstukken geven waar ik erg van genoten heb voor het geval je niet weet wat je moet lezen:

- Samuel Beckett, Waiting For Godot
- Harold Pinter, The Birthday Party
- John Osborne, Look Back In Anger
- Peter Shaffer, Equus

Tot ziens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten